zondag 21 oktober 2007

Live finishverslag (Radio Canna)

Hebben we beeld?

Regie?

Regie...?

Geen beeld.

Dan maar een audioverslag van de laatste meters.

Ludo Abbink is de laatste kilometer ingegaan met een tijd van - houdt u zich vast - 3:26:42. Het record van Canna gaat er dus aan. Daar blijft niets van over. Maar het betekent ook dat hij misschien wel onder de 3:30 gaat lopen. Dat zou onvoorstelbaar zijn. Maar dan móét er nog een versnelling komen. Heeft Abbink die in huis? Na ruim 41 kilometer onder deze omstandigheden? Nee.

Het lijkt er helaas niet op. Alles doet pijn. Je ziet het aan zijn houding. Het schokt. Het buigt. Het barst. Het record, dát gaat er zeker aan. Maar onder de 3:30... dat gaat niet lukken. Te veel pijn. Te veel vermoeidheid. Het zou ook onmenselijk zijn. De 3:30 zit er niet in.

Of toch? Want jahaa, waar hij het vandaan haalt weet ik niet, maar hij versnelt. Hij versnelt. Hij gaat de Keniaan Kipnene voorbij. Hij gaat Mboki voorbij. Hij laat Kipdade ver achter zich...

Ludo Abbink wat ben je hier aan het doen? Wat ben je hier voor prestatie aan het leveren? De finish is in zicht. De pijn straalt uit zijn hele lichaam. Maar wat doet hij hier? Hij gaat die 3:30 ruim halen. Hier komt hij de finish over in een tijd van:
drie uur, negenentwintig minuten en eenendertig seconden. On-voor-stel-baar. Wat een ongelooflijke prestatie. 3:29:31. Een nieuw record en een ongekende sensatie.

Ludo Abbink. Hij maakt alle verwachtingen meer dan waar.

Terug naar de studio in Canna.

4 opmerkingen:

Ludo zei

http://evenementen.uitslagen.nl/2007/amsterdammarathon/

zoeken op abbink en je krijgt details.

Anoniem zei

Ludo, ik maak een diepe buiging voor je. Gefeliciteerd met de prestatie.

Anoniem zei

Respect, Ludo!
Gefeliciteerd!

Haas zei

Sterk werk Abbink!
Eén keer en nooit weer?