zaterdag 13 oktober 2007

Musica! (door Edward)

Het zijn vreemde drukke reizende kronkelende wringweken, veel werk, veel lezingen etc etc, etc.
Maar wat blijft is de muziek.

Daarom nu een evenzeer druk reizend kronkelig wringstukje over wat ik de laatste weken graag tussendoor luister: want dat gaat van de rare folk/bluegrass/country/wereldmuziek damesgroep Uncle Earl (luister vooral liedjes als Wallflower, als Easy in the early en het knettergekke Streak o' lean, streak o' fat,
tot de Westvlaming Flip Kowlier die een nieuwe cd heeft, De man van 31,
tot de onterecht-nog-niet-echt-doorgebroken Amerikaans/Amsterdamse singer-songwriter Benjamin Winter,
tot de geweldige bluegrass/country/roots groep de South Austin Jug Band, met wie ik laatst in een radioprogramma mocht zitten (live gezien dus: fantastisch),
tot de voor mij tot nog toe onbekende Franse zangeres Alexandra Roos, die een nieuwe cd heeft, Huit de pique,
tot de echt gewelgewelgeweldige Noor Odd Nordstoga, met zijn nieuwe cd Heim te mor (Terug naar m'n moeder). En nu we toch bezig zijn kijk alsjeblieft ook even naar deze kleine ontroerende video van een puber die Nordstoga's leukste liedje 'Frøken Frantzen' zingt, over een verliefdheid op een juf. Helaas breekt het filmpje halverwege af.

En tenslotte, mijn muzikale koningin van de laatste weken: Linda Thompson, de moeder van Teddy Thomspon. Haar nieuwe, vrijwel perfecte, cd heet Versatile heart. Ze schreef bijna alle liedjes samen met haar zoon. Luister op de link svp naar het titelnummer, en vooral ook naar Beauty, bij uitzondering geschreven door... Rufus Wainwright. Met een gastrol van Antony Johnson.
Zo.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ha! Weer mooie muzieklinks.
Linda Th. is prachtig.


Veronica

Anoniem zei

Lang leve je fijne smaak Edward! Leuk om weer geinspireerd te worden op het muzikale vlak.

Anoniem zei

Wow. 'Beauty' van Linda Thompson en Antony (kreeg even voorrang omdat het Antony van de geweldige Antony & The Johnsons is) is van een vorstelijke muzikale schoonheid.

En de rest ga ik nu luisteren.