zaterdag 6 oktober 2007

Republikein keert om (door Edward)

Op 19 september gaf burgemeester Jerry Sanders van San Diego - een Republikein! - een speech over zijn 'change of heart' over een belangrijk onderwerp: de invoering van het homo-huwelijk in zijn stad.
Hij had altijd aangekondigd daar een veto over uit te spreken. Tot een avond voor deze, voor hem moeilijke en voor de VS belangrijke, toespraak.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooi van deze republikein. En nu Bush nog.

Veronica

coen zei

en met de goede argumenten!

coen zei

Heb even wat nieuwsdiscussies gevolgd (http://www.signonsandiego.com/news/metro/20070920-9999-1n20sanders.html). Daar word je blij en heel droevig van.

Anoniem zei

Interessant, Coen. Over het algemeen zijn de commentaren onder het Youtube-filmpje heel positief.

Anoniem zei

@ Edward. Vanmiddag heb ik de kinder-Komrij gekocht. Er staan negen gedichten van jou in en acht van Kees Spiering! Allebei gefeliciteerd! Canna met 17 gedichten in de dikke Komrij: dat doet geen blog jullie na! En dan ook nog een Zilveren Griffel voor Bibi Dumon Tak. Volgens mij zitten jullie op jullie eiland aan de champagne!

Anoniem zei

Dag Marion,

tot vandaag wist ik niet eens dát ik er in stond. De berichten via de uitgeverij zijn blijkbaar ergens blijven steken, misschien een misverstand. Maar: leuk. Dank je voor het berichtje!

Anoniem zei

Veronica, denk je dat zó'n ommekeer mogelijk is? Bij Bush?
Hoewel, hij is ook een stuk groener geworden, onder druk van de publieke opinie...

Anoniem zei

neehee, Bush draait vast niet om. Nou ja... Als hij maar een paar zeer van elkaar houdende m/m v/v stellen in zijn kringetje had...
veronica

Anoniem zei

Inderdaad een stap in de goede richting.
Want wat zijn bepaalde Amerikanen over het algemeen star en houterig in hun denken over dit onderwerp. Ik denk ook dat Bush onvermurwbaar is over Same-sex marriage.