zondag 23 december 2007

Canna hartje lijstjes III (films, door Edward)

Op 5 de prachtige Oscarfilm van Florian Henckel von Donnersmarck, over het leven in Oostduitse Stasi-tijden, na het uitkomen van de film overleed helaas hoofdrolspeler Ulrich Mühe:


op 4 een film van Douglas McGrath die pech had: even ervoor was er met CAPOTE al een verfilming van passages uit het leven van schrijver Truman Capote, maar deze film vond ik net zo goed, misschien eigenlijk zelfs beter:


op 3 een heel lief en dapper verhaal over de jonge Jorge, die voor zijn zieke vader zorgt en dan van zijn broer in de gevangenis een onmogelijke opdracht krijgt, van Daniel Sánchez Arévalo:


op 2, van David Fincher, met in de hoofdrollen oa Robert Downey Jr. en Jake Gyllenhaal, een waargebeurd verhaal dat nu eens écht goed verfilmd is:


en op 1, nog niet in Nederland in de bioscopen, maar een fenomenale nieuwe manier van het vertellen van een tienerverhaal over schuld en verantwoordelijkheid,
door Gus Van Sant:

1 opmerking:

Ludo zei

huh, Edward, ik begrijp de laatste zin uit de eerste alinea niet helemaal. De hoofdrolspeler overleed snel? Bedoel je in het echt?